Ovakent'te, Mart ayındaki yerel seçimler sonrası kapanacak olan Belediye'yi ziyaret ettik. Başkan ile görüştük. Ekim ayında gerçekleştirmeyi planladığımız çalışma için bize destek olacağını söyleyen Başkan, 1900'lerin başından beri belediye olan Ovakent'in bu statüsünü kaybedecek olmasından dolayı üzgün görünüyordu.
Ovakent Cumhuriyet Mahallesi muhtarı ile beraber, Ovakent'te biraz dolaştık. Farklı mahallelerdeki ilginç yerleri bize gösteren Muhtar, okul içinde belgeleme süresince de yanımızdan ayrılmadı. Okul önüne çektiği sandalyesinde hafif esen rüzgarda serinlemeye çalıştı.
Daha sonra Ödemiş'te İlçe milli eğitim müdürü ile görüştük, takvime dair konuştuk. Daha önceki ziyaretlerde elde edemediğimiz bazı belgeleri aldık.
Dönüş yolunda Bayındır'da demiryolunun kenarında kahve molası verdik.
Restore edilen istasyon binası ve karşısındaki yeni küçük çok amaçlı salon keyifli yenileme örnekleri.
İstasyon çevresindeki eski lojman yapıları ise, ne demeli; müthiş!
Seferihisar'da ise amaç Belediye başkanı ile daha önce telefonda görüştüğümüz bir proje fikrini somutlaştırmaktı.
Tunç Soyer bizi Seferihisar'ın enerji stratejisinin görüşüldüğü bir toplantıya davet etti. Kendisi ile toplantıdan sonra görüştük. Bu sırada Seferihisar Belediye'sinin 2020 yılına kadar karbon salınımını %20 azaltmak için altına imza attığı Avrupa Komisyonu Protokolünü de öğrenmiş olduk.
Tunç Bey ile görüşmeye Haziran ayının başında başlamıştık. Doğrudan katılımcı tasarım ve uygulama süreçleri ile mahallelinin, yerel yönetimin ve meslek profesyonellerinin beraber çalıştığı bir süreçle kamusal alanların yaratılmasına dair dertlenmiştik. Kendisi bu tip bir çalışmaya destek vereceğini bildirince randevulaşıp buluştuk.
Beraber farklı ölçeklerde çalışmalar gerçekleştirebileceğimizi konuştuk ve başlangıç olarak, Seferihisar Çocuk Belediyesi ile beraber çocukların dahil olacağı ve sonra mahalle ölçeğine de yayılacak bir atölye çalışması gerçekleştirmeye karar verdik.