ARCHIGRAPHICARTS 5 - MOSKOVA'DAN ÖDÜL

Sergei Tchoban ödülü açıklıyor, arkada çizimlerim. 

Başvuruları Mart 2018'de biten ARCHIGRAPHICART 5 Uluslararası Mimari Çizim Yarışması 8 Haziran'da sonuçlandı. Doğadan çizim, mimari fantezi, proje için çizim ,Moskova: şehrin duygusu başlıklarını taşıyan 4 ayrı kategoride ödül verildi. 

Tchoban Foundation Mimari Çizim İçin Müze, Berlin, Moskova Mimarlar Birliği,  Archiplatforma.rupinwin.ru, tarafından organize edilen yarışmaya 15 ülkeden 478 başvuru yapıldı. 

"Mimari Fantezi" kategorisinde yarışan #kanalistanbul çizimlerim, başkanlığını Berlin Tchoban Foundation, Museum für Architektur Zeichnung (mimari çizim müzesi) kurucusu, mimar Sergei Tchoban'ın yaptığı jürinin özel mansiyon ödülünü aldı. Çizimlerim 16-20 Mayıs tarihleri arasında 6. Moskova Mimarlık Bienali ve ARCH Moscow 2018 kapsamında sergilendi, serginin dijital ve basılı davetiyelerinde kullanıldı. 

Serginin dijital ve basılı davetiyelerinde #kanalistanbul çizimi

Tchoban'ın başkanlık ettiği jürinin diğer üyeleri, Sergey Kuznetsov (Moskova Baş Mimari), Thomas Wells Schaller (Amerikan Mimari İlustrasyon Topluluğu Onursal Başkanı), Maxim Atayants (St. Petersburg Sanatlar Akademisi Profesörü) ve  Sergey Estrin, Mikhail Filippov, Ruben Arakelyan, Andrey Chernikh gibi Rusya'nın önde gelen mimarlarıydı.
#kanalistanbul serisindeki çizimlerim ve aynı kategoride ödül alan diğer çizimler

Gelen işler üzerine adının öncelikle "Çizim ve Manifesto" olması düşünülen ancak sonra "Oran ve Duygular" adı verilen sergiye seçilen işler yarışmanın organizatörleri ve küratör Ekateriana Shalina tarafından şöyle tarif edildi :

"Sergi için yarışmanın dört kategorisinden mimar Sergei Tchoban (Tchoban Foundation) başkanlığındaki uluslararası  jürinin oldukça takdir ettiği işler seçildi. Her ne kadar çevrimiçi malzemenin değerlendirmesine dayanan jüri seçimi oldukça geniş olsa da, final için tüm adaylar arasından 100 tanesi seçildi (15 ülkeden 478 başvuru yarışma için kabul edilmişti). Bu kapsamda sergide öncelikle profesyonel arayışları, araştırmaları, hayalleri ve takıntılı fikirleri, problemlere ve mimari formlara dair görüşleri, sahibinin stilinin ve metodolojisinin özünü temsil eden grafik ifadelere yer verildi."
(İngilizce tam metin için TIKLAYIN)

6. Moskova Mimarlık Bienali kapsamındaki ArchigraphicArts 5 sergisi ve çizimlerim

Sergide işleri olan katılımcılar: 
Vladimir Balasanyan, Roman Bayanov, Anna Budnikova, Alvina Denisenko, Sergey Demkov, Hasan Cenk Dereli, Raphael Juanatay, Anastasia Ignatenko, Alexey Ilyin, Alexander Kobyak, Vera Kolgashkina, Alexander Krylov, Nikolai Zaikov, Ioan Zelenin, Alexey Levchuk, Oleg Manov, Evgeniy Molodin, Anastasia Nesterova, Alexander Novoselov, Kristina Rykova, Artur Skizhali-Veys, Vlad Savinkin, Evgeny Fomin, Georgy Frolov, Andrey Tsarev, Daria Chebotova, Alisa Yufa.

ArchigraphicArts 5 ödül töreni

#kanalistanbul serisinden bir çizim ve detay