IN ANOTHER REALITY

Saitali Köknar ve Deniz Güner 'in paylaşımıyla haberim oldu. Architektur Museum'un çizim arşivi
(Aynı kaynaktan benzer görselleri Ömer Durmaz 2019 Mart ayında da paylaşmış. Ayrıca bir başka kişi tarafından İzmir'deki Dudok konferansı sırasında da sunulmuş.)

I saw it on the posts of Saitali Köknar and Deniz Güner; the drawing archive of Arkitektur Museum. (From the same resource, Omer Durmaz had shared similar images in March 2019 and by another person this architectural proposal has been presented in the Dudok conference in Izmir) (For more in English, see below)
Hemen İzmir'i arattım ve Jansen'in muhtemelen cahilliğimden hiç bilmediğim ama pek beğendiğim Cumhuriyet Meydanı önerisini gördüm. Bugünkü Kültürpark'ı gözden çıkartmış olsa da meydanı yeşil doku ile kent içine doğru alan, otoriter meydan hissini kıran, kullanımı daha makul ve denize inen basamakları ile denizle flört eden bir meydan. Genel planlamada az katlı yapı kitleleri, meydanı tören alanından çıkaran yaşam alanına dönüştüren, bunu meydanın iki yanına konumlanmış servis bahçeleri ile güçlendiren, araç yolları ve yapı izleri dokusuna tamamen bulaşan yeşil yolları ile yumuşak peyzajla kentte yaya hareketini önceleyen insan odaklı bir öneri. Yangın yerinin gelişim planına bir alternatif.(Aynı kaynaktan benzer görselleri Ömer Durmaz 2019 Mart ayında da paylaşmış. Ayrıca bir başka kişi tarafından İzmir'deki Dudok konferansı sırasında da sunulmuş.)Hemen İzmir'i arattım ve Jansen'in muhtemelen cahilliğimden hiç bilmediğim ama pek beğendiğim Cumhuriyet Meydanı önerisini gördüm. Bugünkü Kültürpark'ı gözden çıkartmış olsa da meydanı yeşil doku ile kent içine doğru alan, otoriter meydan hissini kıran, kullanımı daha makul ve denize inen basamakları ile denizle flört eden br meydan. Genel planlamada az katlı yapı kitleleri, meydanı tören alanından çıkaran yaşam alanına dönüştüren, bunu meydanın iki yanına konumlanmış servis bahçeleri ile güçlendiren, araç yolları ve yapı izleri dokusuna tamamen bulaşan yeşil yolları ile yumuşak peyzaj ile kentte yaya hareketini önceleyen insan odaklı bir öneri. Yangın yerinin gelişim planına bir alternatif.

I searched for the keyword Izmir right away and saw an alternative proposal of the Republic Square by Jansen that I didn't know probably because of my ignorance. Although it wiped out today's Kulturpark, the central park and trade fair area, it is a proposal for a square that spreads the green areas in the city texture as soft surfaces, that destroys the authoritarian character of the square, with a more reasonable usage scheme and it flirts with the sea with its sinking stairs on the seaside.

The general planning for the extension of the city has been envisioned with lover story building masses. This is a proposal which transforms the square from a ceremonial place to a living space and strengthens this idea with two service gardens-cafes situated on the both sides of the sea-city perpendicular intersection axis, facing to each other. It is a human-centred idea with the green roads, a soft ground landscape spread in the texture of roads' and building boundaries' texture prioritise the pedestrian movement

An alternative proposal for the development plan of the post-fire city centre that has burnt during the fire in 1922.