...doğru

"bu senin daha 18'inci kıştan bahara girişin, alışırsın..." dedim birisine geçen gün. ama biliyorum ki alışılmıyor. alışılan tek şey, geçip duran mevsimlerin giderek artan sayısının dil tarafından söylenmesi. kolaylaşıyor, sayım sonlanana kadar. 
zaten çok da sayılamıyor. ortalama 80 civarı. böyle düşününce insan duraksıyor. 52 tane daha bahar dönüşü göreceğim, ortalama...


yaza doğru gidiyoruz.
30nisan / 1 Mayıs 24 saat boyunca süren TaM24sa / Taşkışla Avlusu-Ütopya yarışmasını FundaUzSönmez ve ŞebnemŞoher ile beraber İTÜ Mimarlık Fakültesi'nde gerçekleştirdik. 
9-13 Mayıs İTÜ Mimarlık Fakültesi şenliklerinde YAP / Yaratıcı Pazar etkinliğini düzenliyoruz.


gördüğümüz şu ki, herhangi bir şeyin herhangi bir yöne doğru gidişinde herhangi bir şey olmuyor, kendi kendine. ya gideduranların içindekilerin yön değiştirmesi ya da gideduranların yönüne müdehale etmek gerekiyor.
tasarım ortamına müdehalede bulunmadan, mevcut durumun içine alternatif örgütlenmeleri katmadan, seçimleri arttırmadan, yolları çoğaltmadan, tasarım pratiğinin, çalışma koşullarından, işlerin niteliklerine, stajlarda yenen öğrenci haklarından, nitelikli etkinliklere kadar her konusulanın, şikayet edilenin değişmesi zor.
gideduranların bir bölümü olarak bir yerlere doğru gidiyoruz, yön değiştire değiştirte.