promenade planteé

biz NewYork'taki high line'ı bilirdik...
yanılmışız. 
yanılmayı boşver aldatılmışız. o projenin yarışma sürecinden beri bir takipçisi olan ben, yayınlandığı o kadar yerde bundan bahsedildiğini görmedim...


1859 metro hattının yükseltilmiş bir parka dönüşmeden önceki kaderi, '69'da terk edilmesiyle biçimleniyor. uzun süre boş kalıyor, '86da yeniden tasarlanıp düzenleniyor. uzun bir süreç, 2000 yılına kadar devam ediyor. 


şehrin dışında kalan vincennes parkına kadar uzanıyor, 4.7km. yeni gelişen konut alanı, kent merkezi ve bu park alanı arasında yaratılmış yaşayan bir bağlantı.



parçalı olarak tasarlanmış, zamana yayılmış bir iş. yerden 10m. yüksekte bir park.
başından sonuna yürüdük. 


herşeyi bilememe gerçeği ve bilginin benim zihnimde zihnimin dışında bir ilişkiler dizisi ile kurulduğunu bilmeme rağmen...yine de yazıklar olsun.
bu durumda insan zaten akademik olmak ne, bilgi nasıl yaratılır, nasıl saklanır, hissettiğine git, vs gibi duygularla cebelleşiyor. çünkü bilgi açık şekilde anlaşılabildiği üzere, garip tanışıklıklar üzerinden ortaya çıkıyor...yani tesadüfler.
yürümek ve tanışmak güzeldi.
kendi yüzeyselliğin ile karşılaşmak da;


benim günahım değil tabi ki sadece...çevremde doğru dürüst araştırmalık menüler kuran da yok...burnu havadalık da altı boş olunca acayip komik oluyor.durmadan gülüp duruyorum.