les jeux sont faits

Madde 140: şayet birbiri için yaratılmş olan bir çift, idareye ait bir hata yüzünden, sağlıklarında karşılaşmamışlarsa, haksız yere mahrum edildikleri aşkı gerçekleştirmek ve müşterek hayatlarını yaşamak üzere, yeryüzüne dönmek isteğinde bulunabilirler ve bazı koşullar altında buna izin alabilirler.


pic.twitter.com/W653Azkg


- İşte yerine getirmekle yükümlü olduğunuz şartlar: hayata döneceksiniz. burada öğrendiklerinizden hiçbir şey unutmayacaksınız. şayet yirmi dört saate kadar güvenle ve bütün varlığınızla sevişmeyi başarırsanız, tam bir insan hayatına hak kazanacaksınız.
Sonra yazı masasının üzerindeki çalar saati gösterdi:
-Yirmi dört saat içinde, yani yarın sabah saat on buçuğa kadar bunu başaramazsanız...
Pierre'le Eve çalar saate acı dolu gözlerle baktılar.
-... aranızda en küçük bir güvensizlik olursa, o zaman gelip beni tekrar görecek ve aramızdaki yerinizi alacaksınız. İşittiniz mi?




Sarte yine yapacağını yapıyor. önce ölümün ve hayatın anlamsızlığını yoğuruyor, bunları aşkın insanı kaplayan sıcağında pişiriyor, sonra üzerine bir umudun kremasını sıkıyor. 140 nolu kuralla bir güzel insanın içine yayıyor. en son her şeye hakim ve tüm anlamsızlıkları ve hatta aşkın sıcaklığını bile kapsayan amaçlarla süslüyor. bir süre bekliyor. sonra bir avuç dolusu bu süslü pastadan alıp suratının tam ortasına patlatıyor.