İzmir, Ordu, Adana ve Kağıthane'nin Ortak Yanı

Çok gizemli olamaya gerek yok.

Hepsinin ortak yanı yakın zamanda içlerinden geçmiş olmam.

Tersten gidelim.

Kağıthane'de 10 ayrı mimarlık ekibinin katıldığı bir çalışma devam ediyor. Kentsel Stratejinin örgütlediği ekipler, mahalle ölçeğinde farklı alanlarda fikir üretiyor. Bunlar üzerinden bir tasarım rehberi oluşturulmaya çalışılıyor. Hayrettin Günç ve Yelya Köm ile beraber ben, PİM olarak çalışıyoruz.

Herkes İçin Mimarlık ekibiyle, Ordu Çaka ve Kabakdağı için ürettiğimiz projeleri vali ve il kültür müdürüne anlatmak için, Ordu'daydık. Çaka Herkes İçin Mimarlığın atıl köy okulları projesine dahil, Kabakdağı ise,  köyün sakinleri ve ÇEKÜL vakfı ile bir proje. Projeleri anlattığımız toplantıda, Ordu İl Kültür müdürlüğünün düzenlediği Turizm fuarına katılan farklı illerin kültür müdürleri ile tanışma fırsatımız oldu.

İzmir'de PechaKucha Night vol.1'i gerçekleştirdim. Uzun süredir İzmir'de yaratıcı üretimde bulunan kimler var diye arayıp durduğum, sonunda bulduğum, ve tanıştıkça yeni kişilere ulaştığım süreç, yılda 4 kez gerçekleşecek bu etkinliğe dönüştü. İlk etkinlikte ilgi ve heyecan harikaydı. Mekana sığmadık.

Adana'da Kaya Arıkoğlu ile bir röportaj yaptım. Açık Mimarlık programı başlamadan önce Istanbul Serbest Mimarlar Odasına önerdiğim, farklı şehirlere ziyaret ve güncel mimarlığı belgeleme  fikri ancak şimdi hayat bulmaya başladı. Kalebodur ile her ay bir şehre gidip orada radyo için bir kayıt gerçekleştireceğim.

Yukarıda yazdıklarımı ayrı başlıklar altında daha detaylı paylaşacağım.