tarih-i gezi'nti

#‎direngezi‬ , geçen yine hanımla çocuğu alıp parka gidelim dedik, aman bir de ne görelim zabitler parkın girişini tutmuş efenim..

Gezi parkı elmadağ girişi. Bu fotoğraf da tarih oldu malum, son yıkımla. Şu hareket halindeki aslan heykeli, 2abdülhamit in avrupa seyahatinden sonra sipariş ettiği seriden olmalı.

GS lisesi önünde, kalabalıktan dolayı trafik durma noktasında, polis her an müdahale edecek gibi hazır, şimdilik bekle dercesine bir eliyle %50 yi zor tutuyor; diğer eliyle coşku veriyor: GEL GEL GEL GEL!

‪#‎direngezi‬ Taksim anıtının çevresinde olaylı bir gün daha. Yeni üniformaları ile çevik bando, meydana toplanan kalabalığa müdahaleye hazır, ellerinde enstrüman, kasket tak emri gelmiş belli ki. Şefin kalabalığa son ihtarı kulaklarda yankılanıyor: 'ses veriyorum!'
#‎direngezi‬ çarşı 'her yer taksim her yer direniş' demeden az evvel Abbasağa parkı.

Barikatlar için sökülen kaldırımlardan sonra Takışla ve çevresi. Dekan ayağı tozlu kimseyi içeri almayacağını söyleyerek kapıyı kapatmaya çalışınca 'ama hocam her yer taksim her yer direniş' diyen öğrencilere 'yerleri yeni sildim' demesinden az sonra.