Tasarım Maratonu Videoları

Hayal Gücü İktidarda!! :
Durumcular’ın (Sitüasyonist) 1968 Paris sokak olaylarında sloganlaşan “Hayal gücü iktidara!” söylemi, egemen politik-ekonomik örgütlenmelerce yönlendirilmeyen, kişilerin arzularının hüküm sürdüğü özgür bir dünya isteğini, bireylerin etkin katılımının değiştireceği geleceğe dair umudu haykırıyordu.

’68 barikatlarından kırk yıl sonra bugün, “tarihin sona erdiği”, geleceğin değil, sonsuz bir şimdinin yavan “günü yaşa” sloganları üstüne kurulan, tüketim çevresinde örgütlenen, “herşeyin mümkün olduğu!” bir pseudo-arzu ve özgürlük dünyasında, değişime dair umut ancak hayal gücünün iktidarının şüpheye yer bırakmayacak şekilde benimsenip inadına gelecek düşleri kurmak ile mümkün olabilir.

Bugüne kadar 3 kez gerçekleşen Tasarım Maratonu'nun dördüncüsü 2013 bitmeden yapılacak!

2011 Mayıs    - Taşkışla Avlusu Ütopyası
2011 Aralık   - Ütopya 2052 - Alışveriş/Ofis Nereye?
2012 Haziran - İzmir Kentsel Galibiyet ve Yaratıcılık Senaryoları

2012 - İzmir TaM24sa: Kentsel Galibiyet ve Yaratıcılık Senaryoları
2011 - TaM24sa: Taşkışla Avlusu Ütopyası


TaM ilk kez, akademik ve pratik hayat eğitim odaklı anlayışların yanında farklı bir tasarım ortamı deneyimi yaratmak amacıyla H. Cenk Dereli ( NOBON)(Yüksek Mimar, İTÜ), Yrd. Doç Dr. Funda Uz Sönmez (İTÜ), Şebnem Şoher (Araş. Gör. İTÜ) tarafından 2011 yılı Mayıs ayında Taşkışla:Ütopya teması ile gerçekleştirildi.