Hayatın İçinde Mimarlık; Psikiyatri

Hayatın İçinde Mimarlık söyleşileri dizisinin ilk etkinliğini Kasım ayında Dr. Gülcan Özer ile psikiyatri üzerine gerçekleştirdik. Oldukça ilgi gören söyleşide ne yazık ki salonun imkanları izlemeye gelenlerin tamamını almaya yetmedi. Akbank Sanat’ın kafesinde kurulan ekrana rağmen yine de bazı izleyicilerimizi söyleşiye dahil edemedik. Yoğun ilgi için çok teşekkür ederiz.
Dr. Özer ile bireysel ölçekten kent ölçeğine doğru bir patika izleyerek, psikiyatri üzerinden mimarlık alanıyla dolaylı ya da doğrudan ilişkili konuları konuştuk. Çiftlerin evlerde paylaştığı mekanlardan plazalardaki çalışma ortamlarına, toplu taşıma araçlarının iç mekanlarından ve duraklarından kent meydanlarına kadar, mekansal koşulların insanlara nasıl etki ettiğine dair fikir alışverişi yaptık.
Salondan gelen sorularla genişleyen konuşma kapsamı ile keyifli bir bütün yaratan sohbeti, yer sıkıntısından ya da başka diyarlarda ikametlerinden dolayı izleyemeyenler için tüm söyleşiyi Urbanista.com.tr’nin Youtube kanalı üzerinden montajsız, tam kayıt olarak seyredebilirsiniz.