MİMARİ USTALIK SINIFLARI 2019


Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, 18-21 Haziran tarihlerinde dört gün boyunca malzeme firmalarının standına yapılacak ziyaretle ve usta mimarlar - mühendislerle söyleşiyi içeren özel bir program hazırladı.

İkinci yılında “Mimari Ustalık Sınıfları” fuarın İç Yapı, Yalıtım & Yapı Malzemeleri, Doğrama (Kapı ve Pencere) ve Cephe Sistemleri, Şantiye ve Kaba Yapı salon düzenini tematik çerçeve olarak kullanıyor. Etkinlik fuar alanındaki standlarda malzeme konuşmaları ve tematik çerçevelere odaklanmış sohbetler ile bilgi alışverişi sağlıyor,katılımcılara yerinde malzeme uygulamalarıyla etkileşimli bir fuar deneyimi sunuyor.

Etkinlik, mimari ofislerin proje süreçlerine yön veren ya da kendi ofisini yöneten genç profesyonelleri, yüksek lisans ve doktora seviyesinde akademik çalışmalarına devam eden öğrencileri ve malzeme uzmanları ve konuk mimarlarla doğrudan etkileşim sağlayan bu buluşmaya katılmak isteyen tüm mimarlar ve mühendisleri Yapı Fuarı’na davet ediyor.

Katılımcıların gün sonunda sertifika alacakları etkinlik;kapsamında mimar ve mühendislere yönelik özel bir gezi niteliği taşıyor.
USTA MİMARLAR, MÜHENDİSLER VE MALZEME UZMANLARIYLA ÖZEL BULUŞMA 

“Mimari Ustalık Sınıfları”ndan birine/tümüne kayıt yaptıran katılımcılar moderatör ile Fuar Alanı içinde gün bazında toplam 5 standa ziyaret gerçekleştiriyor. Etkinliğin konuğu olan usta mimar ve mühendisle doğrudan bağlantı kurma imkanı buluyor. Onların deneyimlerinden faydalanıyor.

 
18 Haziran Salı günü, İç Yapı tematik çerçevesinde, iç mimar Jale Kulin ve mimar Görkem Volkan, mimari ve iç mekan tasarımı etkileşimine odaklanacak. Farklı ölçeklere dair alınan kararların nasıl nitelikli mekanlar yarattığını çeşitli projelerdeki iş birlikleri üzerinden anlatacak.



19 Haziran Çarşamba günü, Yalıtım & Yapı Malzemeleri tematik çerçevesinde mimar Murat Şanal (ŞANALarc), mühendis Yusuf Tıımbır (YBT Yapısal Tasarım Hizmetleri) ve mühendis Süleyman Akım (AKIM Mühendislik), ŞANALarc’ın İstanbul Tophane’de devam eden farklı ölçekteki çeşitli konut ve ticari projelerini yapı kabuğu, mimari program ve kent kapsamında tartışacak.



20 Haziran Perşembe günü Doğrama (Kapı ve Pencere) ve Cephe Sistemleri mimar Ali Hızıroğlu (ERA Architecture) ve mühendis Mustafa Alkan (Werner Sobek) ortak çalıştıkları projelerde cephe ve mimari detay üretimi kapsamında edindikleri deneyimleri paylaşacaklar.



21 Haziran Cuma günü Şantiye ve Kaba Yapı tematik çerçevesinde mimar Mehmet Kütükçüoğlu (TEGET), mimar Hande Ciğerli (TEGET) ve mühendis Yonca Çeltikçi (ARCE Mühendislik) İstiklal Caddesi’deki Yapı Kredi Kültür Sanat binasının yapımını, şantiye alanı, çevresi ve şantiye sürecinin yönetimi kapsamında konuşacaklar.

KATILMAK İÇİN KAYIT OLUN!
>
Kişi sayısı:
>Her gün için 20 kişi ile sınırlıdır.

Başvuru şekli: 
Başvuru yapmak için, Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul 2019'a online kayıt olunması zorunludur.

“Yapı Masterclass Kayıt Talebi” başlıklı eposta ile  content@ite-turkey.com adresine gönderilmesi istenenler:
  • Yapı Fuarı ziyaretçi kartınızın dijital kopyası
  • Özgeçmiş (meslek/eğitim, firma/okul, görev/lisansüstü eğitim derecesi bilgileri ile)
  • Katılmak istenilen mimari ustalık sınıfı gününün belirtilmesi
Önemli Notlar:
  • Kayıtlar başvuru sırasına göre değerlendirilecektir.
  • Mimari Ustalık Sınıfı’na katılacak kişilerin belirlenmesiyle kendilerine fuar alanı içindeki buluşma noktası ve gün akışı detayları iletilecektir.
  • Merkezi Noktalar ve Fuar Alanı arasında çift yön ücretsiz Otobüs Seferleri
    18 - 22 Haziran tarihleri arasında yapılacaktır. Merkezi nokta bilgilerine ve saatlerine http://www.yapifuariistanbul.com adresinden ulaşabilirsiniz.
  • Katılımcılara sertifika verilecektir.