Çocukların Mimarlığı

Güzel şeyleri hatırlamak güzeldir. 

2019


"Block by Block - Architecture by Children/Çocukların Mimarlığı" Söyleşisi Gerçekleşti

 

16-17 Mart tarihlerinde Seferihisar Çocuk Belediyesi’nin 12-15 yaş arası 25 üyesi ile "Seferihisar Çocuk Yaz Kampı"nı tasarlamak için gerçekleştirdiği, "çocukların mimarlığı" üzerine kurgulanan atölyeyi destekleyen "Block by Block - Architecture by Children/Çocukların Mimarlığı" söyleşisi 16 Mart günü İzmir Mimarlık Merkezi'nde gerçekleşti. 

İsveç Enstitüsü’nün girişimi ve UN Habitat, Block by Block & Seferihisar Belediyesi'nin iş birliği ile gerçekleştirilen atölyede, Minecraft bilgisayar oyunu çocuklar tarafından İzmir Seferihisar’daki çocuk yaz kampını tasarlamak için kullandı. Atölyenin ana paydaşları İzmir Seferihisar Belediyesi, UN-Habitat Block by Block Vakfı, İsveç Enstitüsü ve Herkes İçin Mimarlık Derneği. Stockholm’den Equator Architects, İstanbul’dan DDRLP, ŞANALarch, Emre Senan Tasarım Vakfı ve Herkes İçin Mimarlık Derneği’nin üyeleri ile İzmir’de çalışmalarını sürdüren mimarlar ve akademisyenler bu iki günlük atölye çalışmasına katıldılar. 

Bu proje İsveç Enstitüsü, Un-Habitat, Block by Block ve Seferihisar Çocuk Belediyesi iş birliğidir. İsveç ve Türkiye’den paydaşlar arasında uzun vadeli karşılıklı yaratıcı değişimi amaçlayan “Equal Spaces” programının parçasıdır. Block by Block Mojang, Microsoft ve UN-Habitat’ın yenilikçi iş birliğidir.

http://www.mimarizm.com/etkinlikler/bulusmalar/cocuklarin-mimarligi-block-by-block_129987 kaynağından derlenmiştir.